26. 8. 2012

Obálkovo

Priznám sa hneď na začiatku, nenapadlo mi to len tak z ničoho nič... Čítala som jeden článok, kde dievča balí svoje zásielky alebo listy do vlastnoručne vyrobených obálok. Možno nič prevratné, veď určite nie je sama na svete, čo to robí. Ale aj tak sa mi to páčilo. A tak som si to uložila do pamäte, niekde ďalej a zabudla na to.

Ale dnes som dostala mimoriadnu chuť pracovať s papierom - strihať, lepiť, skladať a tak. Hneď som si spomenula na obálkový nápad a na hromadu starých (alebo aj tohoročných) kalendárov, ktoré sa mi presne na to hodili.

Najskôr som hľadala na internete nejaké šablóny, ktoré by som mohla použiť, najmilšie sa mi zdali tieto dve:
Dve malé obálky
Štvorcová obálka

A vznikli tieto malé obáločky na nejaký odkaz, správu alebo priloženie k darčeku:


Ale to mi nestačilo, chcela som ešte obálky klasickej veľkosti, ale poriadnu šablónu sa mi nedarilo vytlačiť v správnej veľkosti. Prehrabala som sa v starých pohľadniciach a našla obálku, mala presne taký tvar, aký som hľadala. Trošku som ju rozobrala, obkreslila a tak mohla slúžiť ako ideálna šablóna, ktorú som potrebovala.

Prišiel na rad kalendár (dokonca tohoročný, ale len mesiace, čo už uplynuli :)). Trochu som sa s tým ponamáhala, predsa len, ceruzku bolo dobre vidieť len vo svetle a na niektorých vzoroch som sa mohla riadiť iba leskom; opatrne zalepila časti, ktoré mali byť zlepené a voilà :)




Ak sa to chystáte vyskúšať tiež, tak prajem príjemné tvorenie! :)

2 komentáre: