17. 1. 2013

Hand-made random

Alebo čo som v poslednom čase vytvorila. Bolo by toho viac, než je na fotkách, ale veľa vecí som vyrobila a rozdala na Vianoce a z toľkej radosti ich hneď zabalila a nestihla sfotiť. To som celá ja. Tak aspoň to, čo som odfotiť stihla alebo našla doma:


1. Háčkované granny squares (alebo štvorčeky) - ešte len včera som si na ne kúpila vlnu a už mám 10 štvorčekov. Budem ich potrebovať približne 100, ako som si vypočítala, takže desatina za jeden deň! Wou hou, ak som počítala dobre, samozrejme. (Inak, na dennom svetle vidno farby lepšie, čo poviete?)

2. Háčkovaný obal na mobil - inšpiráciou mi bol tento, ale robila som ho pre brata, tak som trochu obmenila farby, vlasy, gombíky a spravila to po svojom. Trochu mi pripomína Yetiho, hoci nie je celý biely. (Aj ho tak doma voláme :D)


3. Háčkovaná mačička - darček pre môjho priateľa, len tak. Lebo má rád mačky. :) Je z bavlnenej priadze (okrem kabátika) a háčkovala som ju natesno, až ma od háčika boleli prsty, ale myslím, že sa mi podarila (a potešila). :)


4. Ručne viazaný zápisník - milujem papier samotný a zápisníky obzvlášť. Občas nejaký aj sama vyrobím, keď mám chuť a pekný papier na obal. S týmto som veľmi spokojná, konečne sa mi podarilo prilepiť predsádky tak, aby sa zápisník dobre otváral. Aj obal je prilepený tak, aby sa nevlnil či nehrudkoval. Už aj viem, komu ho podarujem. :)

5. Jednoduchý zošit - pur moi. Využila som môj obľúbený kalendár (v ktorom mi ostali už iba 4 mesiace) a použila ho na obal pre zošit. Zošila som ho červenou niťou, nejak sa mi tam hodila, hoci ju možno veľmi nevidno. Ale mám dobrý pocit, že je tam. :) Ešte si chcem dorobiť nejaké červené štítky a papierové záložky, keď doňho budem niečo písať.

 
6. Maľovaná miska - hoci som si to predstavovala trochu inak, keď som ju maľovala, aj tak sa mi celkom páči. Maľovaná bola farbami na porcelán a keramiku, potom som to zapiekla v trúbe. Už by to malo pevne držať. A budúcim majiteľom bude moja mamka, chcem jej misku dať do práce. :)

Keď bude niečo nové, tak to už snáď nafotím zodpovednejšie. :)

8 komentárov:

  1. Juuu, to sú krásne veci...si moc šikovná. Pekný deň prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všechno je to moc krásné, jsi moc šikovná. Díky za povzbudivý komentář u mě na blogu. Krásný den, L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) A nie je za čo, u teba je tiež pekne :)

      Odstrániť
  3. to je krásne asi ma budeš musieť naučiť nové vzory

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) No, možno neskôr nafotím aj nejaké návody, keď sa podarí :P

      Odstrániť
  4. Soni, děkuji za milé návštěvy u mě na blogu... Ráda jsem nakoukla k Tobě, máš tu samé hezké věcičky, ty zápisníky jsou krásné, to je něco, co neumím ... a v předchozím příspěvku záložky!!! A musím prozkoumat tipy na knihy, také ráda čtu, akorát si na to vždycky musím udělat trochu čas, protože jak se začtu, tak přestávám vnímat realitu a čas, dokud kniha není u konce a to je s rodinou a 2 dětmi trochu problém :-) A těším se na deku!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je za čo, ja sa rada popozerám po pekných blogoch :) Som rada, že sa vám tu páči, budem sa snažiť pridávať zaujímavé veci naďalej. A čo sa týka kníh, tak ja tak isto... Niekedy som do noci hore, aby som ešte tých pár strán stihla :P Ďakujem za odber a dúfam, že sa deka podarí :) (aj moja, aj vaša :))

      Odstrániť