29. 6. 2013

Vylievanie blogerskej duše

Na blogovaní je strašne veľa super vecí. Môžete s celým svetom zdieľať vaše zmysluplné myšlienky, perfektné fotky, originálne DIY výmysly a podobne. Tiež môžete čítať cudzie blogy, pre mňa je to napríklad príjemný relax, skoro ako internetový časopis - články všeho chuti.

No je pár vecí, ktoré ma rozčuľujú tak, že si tu musím vyliať dušu a priviať trochu studeného vetra do mojej oázy optimizmu. (Fakt sa snažím, aby tu bolo to najpozitívnejšie zo mňa, dúfam, že ste to postrehli a že to oceníte :D)

Tak tu to máte, zredukované na 5 bodov:

  1. "Budem ťa sledovať, ak budeš aj ty mňa :)"
    Prepáčte, ale toto ma vie fakt naštvať. Sledujem veľa skvelých blogov, ale všetky dobrovoľne preto, lebo sa mi páčia. A tak isto mňa sleduje hŕstka ľudí, ktorí sem prišli dobrovoľne. Možno preto nemám 1000 odberateľov, ale od tohto nikdy neupustím, nikoho nebudem nútiť sem chodiť, lebo mne samej je odporné, keď ma niekto "nenásilne" volá na svoj blog. (Nie, nezávidím, sledujem blogy, ktoré majú aj viac odberateľov, teraz narážam len na tie menej kvalitné s kopec falošnými odberateľmi.)
  2. Články o ničom
    Niekedy ma blog niečím zaujme, tak ho s radosťou začnem sledovať, no neskôr zistím, že články sú stále rovnaké a dokopy o ničom. Blogerka každý deň hodí na blog zopár svojich fotiek, len aby tam niečo bolo, textu minimum (však aj ja niekedy neviem, čo napísať, ale nikdy nepíšem nasilu) a podľa mňa si tým mýli blog so súkromným Facebookovým profilom alebo albumom.
  3. Minimalistické komentáre
    Komentáre typu "Pekné fotky :)" a koniec, bodka. Dobre, aj ja niekedy skomentujem iba pár slovami, ale to preto, lebo fotky sú fakt ohromujúce alebo nechcem pokaziť poetický text mojím komentárom, veď chápete. Ale keď vidím pod článkom takéto komentáre, príde mi to ako Haló, všimnite si ma, blog som ani nečítala, iba si ti robím reklamu!
  4. Anonymné kritické komentáre
    Niekto si chce ponadávať, tak si vyleje zlosť na cudzom blogu a ani sa pod to nepodpíše. Tak toto sa mi nepáči. Hoci som vyslovene negatívny komentár ešte nemala, niekedy mi príde smutno za druhých. Kritiku by sme mali vedieť podať inteligentne, slušne a priznať sa za ňu. Ja to tak robím a nemyslím to v zlom. Nepohnevala by som sa, keby mi niekto objektívne skritizoval outfit, fotky alebo čokoľvek... Len sa mi nepáči taká bezduchá agresívna kritika.
  5. Gramatické chyby
    Viem, že každý neovláda gramatiku perfektne, aj mne sa možno stane, že sa pomýlim. Ale text, kde na vás gramatické chyby kričia sa proste číta zle. Aspoň mne určite.

Cez všeličo sa dokážem preniesť, ale tieto veci ma trochu trápili. Viem, že s týmto článkom neurobím dieru do sveta, no snáď budete so mnou súhlasiť. Prepáčte, že žiadna fotka, no keď dofotím film, opäť to tu trochu spestrím :)

11 komentárov:

  1. ja milujem takéto články :3 a úplne súhlasím so všetkým, ešte by som aj kopu vecí pridala ale to si nechám na súkromné hejtovanie asi :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď som nechcela byť ešte viac hnusná :D Tak len tie hlavné veci :D

      Odstrániť
  2. Soni, super si to napísala a hlavne- vystihla..Ja sa za blogera nepovažujem, ale sledujem veľa blogov a pri čítaní niektorých komentárov ma tieto veci štvú taktiež..Ale tvoj blog je natoľko zaujímavý, že by si podľa mňa nikto nič z toho nedovolil :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak myslím, že nikto sa negatívnym veciam nevyhne, ja ich len beriem s rezervou :) A ďakujem pekne :)

      Odstrániť
  3. Súhlasím s tebou :) Najhoršie sú asi tie follow za follow, :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mozno preto, ze mam pocit, ze niektore veci z tvojho zoznamu splnam, mam potrebu sa akosi obhajit :)
    - minimum textu - rada pisem, mam rozpisanych viacero poviedok, rozpravok, zapiskov a podobne, ale casto nenapisem vobec nic, lebo mi asi pride moje vnutro intimnejsie nez to, ci niekto uvidi moju tvar na fotke a tiez nechcem mat texty ako viacere zname aj menej zname: mala som toto a toto lebo to bolo inspirovane prehliadkou XY a isla som tam, kupila som si tamto, proste nemam pocit, ze by moj obycajny zivot mali ludia potrebu objavovat.
    - komentare typu: krasne fotky. ked su fotky krasne, nebudem zbytocne pisat kritiku a svoje nazory a nieco originalne za kazdu cenu, komentarom chcem vyjadrit svoju podporu, dat autorovi pocit, ze sa mi naozaj paci, co robi, a kazdy moj komentar, aj ten minimalisticky, je uprimny, a myslim, ze aspot kusocek potesi (aspon mna potesi, ked mi niekto napise nieco mile)
    inak s tym followovanim naspat suhlasim, komentovanie iba v snahe prilakat ludi na svoj blog alebo giveaway mi je proti srsti, ale napriklad gramaticke chyby som si asi nikdy na ziadnom blogu nevsimla, a keby aj, mozno by mi to prislo usmevne a nie ako nieco co by ma rozculilo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Minimum textu mi nevadí, ak ho nahradia fotky, myslela som to tak všeobecne, že posty o ničom. Samozrejme, text môže byť aj siahodlhý a o ničom. A ako som napísala, aj ja niekedy napíšem iba taký komentár, že sa mi niečo páči a keď to človek myslí úprimne, tak je to pekné a nevadí mi to :) Iba mám pri niektorých komentároch pocit, že sú falošné už len preto, že autorka blogu sa rozpíše, podá kvalitný článok, snaží sa o spätnú väzbu a niekto iba napíše, že pekné fotky. A s tou gramatikou, no možno to niekomu nevadí, ale tu som vyjadrila svoj názor. Ja si všimnem aj preklep v knihe, proste som na to hrozne citlivá :D Každopádne ďakujem za tvoj komentár a nemyslím si, že by si moje body spĺňala po nakuknutí na tvoj blog :) Úprimné články nemusia mať veľa textu, aby boli pekné.

      Odstrániť
  5. tak toto je skvelý článok a plne so všetkým súhlasím! je toho síce trošku viac, čo mi niekedy vadí, ale no :D...
    no len chcem podotknúť, že občas sú krátke články niekedy lepšie, ako dlhé články o ničom - len čítaš a čítaš a zistíš, že si sa nič nové nedozvedela... ručne a stručne, alebo menej je niekedy viac, ako sa vraví :)... ale to je na subjektívnom postoju, lebo niekto si rád niečo prečíta, iný si radšej pozrie fotoblog :).

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och, vďaka :) Ja môžem aj kratšie články, niektoré majú svoje čaro :) Myslela som to tak celkovo, že články o ničom dokopy. Mám rada aj také blogy, kde sú len fotky :)

      Odstrániť
  6. už len pridať pozvánky na givaway alebo príspevok, čo daná osoba práve počúva.. teraz premýšľam nad svojimi "duchaplnými" komentármi... :-D snáď to so mnou nie je až také zlé

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne :D A nie, tvoje komentáre sú super, ja som mala na mysli také, čo niektorí ľudia píšu len preto, aby sa zviditeľnili :)

      Odstrániť