6. 8. 2013

Letná bižu

Letná bižu je super, a nevravte mi, že nie. Hlavne, keď je hand-made, lebo z nej máte veľkú radosť, že sa podarila. Aspoň ja som mala radosť, keď som po pár zničených bižutérnych komponentoch prišla na spôsob, ako náramku prišiť zapínanie. Ešteže mám také zásoby od čias, keď som robila bižu častejšie :)

Jednému dievčatku sme doma prevŕtavali mušličky z dovolenky, aby si z nich urobila náhrdelník. Tak sme už využili situáciu a prevŕtali pár väčších kusov, čo máme doma odložené. Verte mi, toto je najlepší tvar mušle na zavesenie. A vôbec mi nevadí, že je trochu obúchaná a oškriabaná, presne takáto sa mi páči. Už len zavesiť na retiazku a letný náhrdelník ako vyšitý :)

Vedela som, že náramok s uzlom musím mať od chvíle, čo som našla tento návod. Použila som na ne farebné okrúhle šnúrky do topánok z textilnej galantérie. Akurát som nezohnala karabínky, čo by sa mi hodili a nebol čas na objednávanie z internetu. Tak som konce náramku opálila zapaľovačom, zošila ich dokopy a potom prišila ku kaplíkom (smiešny názov, ale tak sa tuším volá tá vec, ktorá je na konci šnúrok), prestrčila kolieska so zapínaním a bolo. Sú tak príjemné na nosenie, a nie žeby som sa chcela chvastať, ale mne sa fakt páčia a som s nimi spokojná. Oranžový je môj, modrý mamkin :)

Keď sa vám tieto náramky tiež tak páčia alebo máte veľa mušlí z dovolenky a neviete, čo s nimi, tak sa nechajte inšpirovať a vyskúšajte si niečo z toho spraviť tiež :) Majte pekný deň!

11 komentárov:

  1. juuuuuuj, ako sa teším. beriem na dovolenku a k tomu pásikované tričko. Škoda, že nemám čiapku, bola by som super námorníčka! Ďakujem dcérenka moja! :-*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. úžasne sa mi to páči....a tie náramky nemajú chybu...ale aj mušlička je pekná !!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvělé :), moc se mi líbí :).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja som tak vedela, že musím mať náramky inak uzlíkové a tiež som si ich vyrobila na leto. akurát včera som pridávala o jednom z nich príspevok na môj handmade blog :-D tieto sú krásne, jednoduché a asi skúsim aj takýto :-) inak ja by som si ten kaplík asi tiež prišila :-D keď si neviem rady a je to možné, tak prišívam a lepím :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc se mi líbí ten modrý. :3 ta barva je úžasná!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mamka si vie vybrať, hneď si rezervovala modrú farbu :D

      Odstrániť
  6. Tie nahrávky sú perfektne. Fakt že hand made? Mala by si sa tomu venovať.



    http://theshortiesfashion.blogspot.co.uk/

    OdpovedaťOdstrániť