18. 9. 2013

Jesennô

Neviem, ako vy, ale pre mňa je jeseň obdobie mierne depkoidné. Napriek tomu, že mám rada ranné hmly, zožltnuté listy (už nech zmenia farbu! :D) a celkovo tú atmosféru, niekedy to na človeka mňa doľahne. Napríklad keď prší celý deň, lampy musím zapnúť aj uprostred dňa (ach, to šero) a NIČ sa mi nechce. A keď sa mi nič nechce, to nie je dobré znamenie, lebo ja VŽDY musím niečo robiť.


Ale sú veci, čo ma proste tešia, a sú to veru maličkosti. Napríklad keď si po roku idem dať podstrihnúť končeky, keď si spravím teplý čaj, keď hrejú radiátory, keď dážď v noci klope na okná... Keď si pustím dobrý film, ktorý síce nie je veľmi veselý, no mám po ňom akýsi pokoj v duši, napríklad Restless. Teší ma aj fotogenické počasie, dnes som po dlhom čase podnikla výpravu so svojím Zenitom. 

Keď som sa pozrela z okna v kuchyni, všetko malo krásnu zlatistú farbu. Moje obľúbené svetlo, také západoslnkové, ale nie príliš, aby to nebolo gýčové. Dobre som vedela, že cesta pod hrad (tam smerovali moje myšlienky) je do kopca a nie príliš blízko, ale napriek tomu som rýchlosťou svetla sadla na bicykel a ponáhľala sa. Kým som tam došla (viac zadýchaná, ako keď som bola behať, však celý čas do kopca), svetlo už nebolo také famózne, ale aj tak som mala z výhľadu radosť a čo to som pofotila. A keď som sa po západe slnka vracala domov, už mi svietil obrovský mesiac v splne. Svetoborné zistenie - spojenie športu a koníčka je vždy dobrý nápad (tie endorfíííny).

Čo robíte vy, keď strácate bezdôvodne náladu? Alebo vám sa to nestáva? :D

P.S.: Fotka recyklovaná, fotená už dávno, ale nič vhodnejšie k téme som nenašla. A koho už dnes zaujmem bez fotky :D

7 komentárov:

  1. Mám to podobně :)...podzim mám ráda, ale musí taky svítit Slunko :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. právě jsem tě objevila a prostě tě musím sledovat, protože tvůj blog je jednoduše roztomilý a krásný :)
    jinak to období kdy je venku škaredě a člověku je divně a nechce se mu nic dělat dobře znám..v těchto chvílích mi třeba ani sebemilejší film nepomůže..většinou si začnu plánovat budoucnost a co udělám, až mi bude fajn..potom si pustím nějakou hudbu (většinou mi opět i ta nejpozitivnější připadá smutná, ale pokud jde o swing, ten mi zvedne náladu vždycky) a čtu si :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och, tak to veľmi pekne ďakujem, potešila si ma! :) Čo sa týka hudby, tak tá mi tiež veľmi nepomáha, dokonca mám tendenciu púšťať si ešte smutnejšie pesničky... :D Nech sa ti u mňa páči naďalej :)

      Odstrániť
  3. ja jdu třeba cvicit, a pak se mi dobra nalada vrati zpet :))) myslim si, ze cviceni a jakykoliv pohyb dokaze vytahnout ze splinu :)
    prijd se mrknout take ke me budu rada"

    www.olivains.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tým cvičením je to pravda, len niekedy sa nemôžem donútiť! :D

      Odstrániť
  4. tiez mam rada restless! :) a ked mam splín, tak si so sebou neviem dat rady. uprimne, taka ta nanic nalada len tak lahko neodide. ale ak sa da, s niekym sa porozpravam, a este ak je to v nejakej utulnej kaviarni (a tie su v jeseni ovela utulnejsie, ako v lete :)), tak je to super. a este si rada obleciem pyzamo, zabalim sa do dvoch diek a pozeram videa na youtube :D ale nie hudbu... ta mi nepomaha skoro nikdy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V tej chvíli je ťažké sa spamätať, ale čajíky a kaviarne a deky sú na jeseň super :) Ani mne hudba nepomáha, schválne si vyberám len pesimistickú :D

      Odstrániť