20. 10. 2013

Kvalita fotiek

Fotky sú na mojom blogu dôležitým prvkom, a preto som minule ostala zaskočená, keď som si spätne pozerala niektoré posty. Všimla som si, že kvalita fotiek nie je bohviečo. Nepamätám si, či to tak bolo stále, ale keď som išla písať predchádzajúci článok, nemohla som ho uverejniť, lebo fotky boli úplne zmenené. Mám pocit, že Blogger im sám od seba "opravil" svetelnosť, kontrast a ktovie čo ešte.

Existuje ale riešenie. Nie je to nič svetoborné, ale možno si niekto nevšimol, že sa mu fotky takto dobabrali a nevie, čo s tým. Obrázky stačí nahrať na nejakú stránku, kde sa uploadujú obrázky, napríklad:

Možno poznáte nejaké iné, čokoľvek je lepšie riešenie. Ja osobne radšej blogu venujem o pár minút viac času tým, že fotky nahrám inde a tu ich vložím z adresy URL.

Dole môžete vidieť ten rozdiel. Prvá fotka je nahraná cez Blogger, druhá cez inú stránku. Druhá fotka vyzerá presne tak, ako má, teda ako originál v mojom počítači.


Blogger má občas problém rozlíšiť bielu farbu, ak je obrázok vo formáte jpg. Zmení ju na akúsi sivú... Druhý obrázok je nahraný inde a presne tak by aj mal vyzerať, žiadne sivé pozadie.

Pri formáte png to však taký problém nie je, aspoň ja som to zatiaľ nespozorovala. Biele pozadie zanecháva biele a kvalita je celkom slušná. Možno to však záleží od konkrétneho obrázku, na niektorých rozdiely nie sú také výrazné. No ak sa náhodou Bloggerovi váš obrázok nepáči, opraví si ho, ako sám chce :D Nižšie sú 2 obrázky v png nahrané iba cez Blogger.

Na dnes teda toľko, musela som zdieľať moje pohoršenie nad zmenou kvality fotiek :D Všetko sa ale dá spraviť a hlavne sa niekedy treba obzrieť a skontrolovať článok aj fotky (čo mnohé blogerky nerobia) a vyhneme sa tak preklepom, otočeným fotkám a podobne. Majte sa :)

7 komentárov:

  1. aj ja som si to všimla, dik za tip, ako sa tomu vyhnuť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja ich dávam na teashare :) tiež je to super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tiež sa mi to občas zdá ...ale nie na mojích fotkách ... len celkovo ked som si všimla tú šípku ... tak mi prišlo že sa mi niečo podobne stalo s fotkou co som raz chcela vlozit do zahlavia blogu ... tiež sa z bielej stala siva farba

    OdpovedaťOdstrániť
  4. takže ti pomohlo nahrať to inde, super :-)

    OdpovedaťOdstrániť

  5. tiež som si to všimla a štve ma to. dúfam, že sa to postupne nejak vyrieši. (zatiaľ však dobrá alternatíva,) len sa chcem spýtať, čo si spravila (ako si nastavila to) že keď chcem kliknúť na nejakú tvoju fotku,tak sa to proste nedá
    (mňa napríklad odošle na stránku kde som fotku nahrala, alebo sa zobrazí v svetelnom poli) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fúha, tak to neviem, ja som pre to nerobila nič špeciálne :P Iba som to vložila z odkazu URL. Ale v nastaveniach Bloggera sa dá zaškrtnúť zobrazenie obrázkov v svetelnom poli, tak to skús zrušiť, možno sa na to už nebude dať kliknúť :)

      Odstrániť
  6. já fotky upravuju do formátu png a zatím problémy nemám:)

    OdpovedaťOdstrániť