27. 1. 2014

Asi mám rada zimu

Ešte pred pár rokmi by som tvrdila, že zima je hnusná a že sa radšej budem potiť v lete ako mrznúť v zime. Nie žeby mi zrazu robilo radosť mať skrehnuté prsty a triasť sa od chladu, no nerobí mi problém vybehnúť do metelice a usmievať sa pri tom, ako mi okolo tváre visia vlasy zmrznuté na cencúle. Dokonca je to príjemný pocit, hlavne, keď do takého počasia vybieham so zámerom fotiť. Zimu by som už rozhodne nenazvala hnusnou. Naučila som sa tešiť každému ročnému obdobiu. A keďže je zima, fakt som sa tešila, keď konečne začalo snežiť. Zo dňa na deň sa všetko to premočené blato premenilo na čosi krajšie.

Niekedy sa zamýšľam nad tým, že je možno dobre, že počasie nevieme ovplyvniť, lebo každý ho má rád iné, a ľudia by sa len zbytočne hádali. Tak si aspoň môžeme povedať, že však aj tak nič nenarobíme, musíme sa zmieriť s tým, ako to je.

(A asi mám zimu vážne rada, a dokážem sa veľmi dlho kochať fotkami premrznutej prírody, zvierat v zime, polárnej žiary za polárnym kruhom a podobne, a chcem vidieť naživo Island a Nórsko.)

12 komentárov:

  1. skladám klobúk dole, páči sa mi hlavne prvá a tretia fotka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super fotky :) Hele, já mám taky zimu ráda a taky prostě všechny období :) Co mě nejvíc rozčiluje, jak si lidi neustále stěžují na počasí - vždyť je to normální, tak ať se sakra přestěhují z mírného pásma, když jim vadí 4 roční období :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aj ja ju milujem, pockial som dobre oblecena
    a polarna ziara-...,moj sen! :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pekne napsane. Taky jsem byla docela rada kdyz konecne nasnezilo a vytahla jsem fotak, jen fotky nedopadly jak jsem chtela. Ty tvoje jsou moc pekne:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nabudúce sa možno podaria lepšie :) A ďakujem :)

      Odstrániť
  5. A já patřím spíš k těm, kteří mají stále radši léto. Na zimě se mi líbí maximálně tak fotky, a že ty tvoje jsou krásné :)
    Jediné, co mi možná vadí na ročních obdobích, i když to vlastně není jejich chyba, že si vždycky někdo stěžuje. "Je moc vedro, je moc zima, je brzo tma, je pozdě tma, ráno je zima, večer teplo, pořád prší, pořád sněží, pořád svítí slunce, pořád nesvítí slunce" a tak bych tu mohla být do zítra. Paradoxem se to stává, když všechny tyhle věty vyjdou z úst jednoho člověka.

    http://ordinary-silly-things.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! :) A presne to neznášam aj ja, osobne sa snažím nesťažovať :D Aj tak to neovplyvníme :)

      Odstrániť
  6. Já mám stejně jako ty ráda všechna roční období. Ono každé má svoje výhody a nevýhody, ale jako fotograf který fotí především venku oceňuju tu variabilitu. V létě můžu fotit ve vodě, v lehkém oblečení, s obilím a květinami.. na jaře to všude kvete a vzduch voní, na podzim jsou všude krásné barvy a zima je kouzelná, protože zkrásňuje,

    OdpovedaťOdstrániť