2. 1. 2014

Novoročné kecy

Nie som si istá, či v mojom prípade má zmysel dávať si predsavzatia. Už v prvý deň som ich zopár porušila. Jedla som príliš veľa čokolády, necvičila som, neučila som sa, neprestala som si ohrýzať/driapať kožtičku okolo nechtov (dokonca som si stav svojich prstov ešte zhoršila), ešte stále sa nedokážem ovládať tak, ako by som chcela a nie som veľmi milá na ostatných, keď nemám náladu. A to som sa tak tešila, že od nového roku to bude inak, lebo budem mať taký fajn pocit, že začínam akoby odznova. Damn it!

Bojím sa skúšok a bojím sa úloh do školy, obávam sa, že mám na ne málo času (a materiálu). Knihy (dobrovoľné) musia čakať, čakajú aj papiere a kalendáre, z ktorých ma ešte stále neprestalo baviť vyrábať zápisníky. V hlave mám redizajn môjho blogu, ale netuším, ako na to. Sprostý blogger pýta ešte aj povinný popis k obrázkom na bočnej lište, načo preboha?! Ostáva mi ešte možnosť vygúgliť nejaké návody, keď bude čas (ktorý zatiaľ nie je).

Snažím sa spomenúť na názvy všetkých kníh, ktoré som za minulý rok prečítala. Mala by som si to zapisovať. Mala by som si zapisovať aj obľúbené vety a výroky z kníh, lebo to robím rada, ale v poslednom čase som nemala čas ani na to (alebo sa len vyhováram?). Niektoré knihy si určite chcem prečítať znova, zapísať si tie vety a mať dobrý pocit, že na knihu už potom nikdy nezabudnem. Ale uznajte, prečítať každý týždeň inú knihu do školy a písať o nej reflexiu je časovo náročné, ak máte aj iné predmety. A hoci boli niektoré povinné knihy naozaj skvelé, nezapísala som si z nich nič zapísala som si len jednu vetu, lebo bola pre mňa natoľko zaujímavá, že som ju aj pri toľkých povinnostiach vnímala intenzívne: Bolo márne útočiť rozumom na pevnú hradbu iracionálnych pocitov, z ktorých je vraj uhnetená duša ženy.




Ak máte dosť mojich kecov, možno vás budú viac zaujímať fotky: http://sonska.weebly.com/ (Založila som si kvázi portfólio, tak sú tam všetky snáď lepšie fotky pokope :) )

Ako sa inak máte vy? Verím, že fajn. Ak nie, neskôr bude lepšie, verte mi. (Aj sebe to vravím, hoci si v tej chvíli neverím. No vždy sa ukáže, že je to pravda.) Ach, a šťastný nový rok vám prajem :)

7 komentárov:

  1. Máš nádherné fotky! :))
    Snažím sa vyhnúť takémuto stresu, ale stresujem aj ja :-/, ach.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne :) Našťastie to stresujúce obdobie netrvá večne (ak máš na mysli tiež skúšky :D)

      Odstrániť
  2. U mě to rozhodně nemá smysl dávat si předsevzetí, nikdy se k těm věcem nedonutím! :D :)

    Šťastný nový.

    Eiva Poppins: Brighton Based Blogger

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka :) No, ja som si tie predsavzatia napokon posunula a začínam s nimi trochu neskôr :D

      Odstrániť
  3. Aj tebe - a ne tie knihy skús Goodreads, mne to pomáha hlavne zapamätať si knihy, ktoré som ešte nečítala... ;-)

    OdpovedaťOdstrániť