22. 3. 2014

Prosím, nečítať

Niekedy sa psychicky vraciam do dávnych dôb, kedy som všetko napísané ukladala do priečinka "Please, don't read me" a starostlivo to zaheslovala. V poslednej dobe mám pocit, že to, čo napíšem, je príliš osobné a má to ostať ukryté len pre mňa (a možno pre najbližších, ktorí ma poznajú). Nehanbím sa za to (ako kedysi), len si to chcem nechať pre seba. Ak nepíšem niečo do školy (a verte, že toho je dosť), tak píšem niečo o sebe. Teda, nepíšem o sebe, ale prakticky píšem o sebe, ak viete, ako to myslím. A keď sa už snažím vykonštruovať príbeh totálne mimo môjho života, buď to nejde, alebo s ním nie som spokojná. Bleh. 

Ale momentálne píšem trápny fan fiction na Dextra do školy. Trápny preto, lebo nerozumiem významu písania takýchto textov. Niektorí fan atici ich píšu dobrovoľne. Ak som už fanúšik nejakého seriálu alebo filmu ja, tak sa mi páči na 100%, som totiž vo väčšine prípadov naivný divák (aj čitateľ), ak to niekomu ušlo. 

Moje vety začínajú byť dlhé a zložité ako vety Virginie Woolfovej. Jej Pani Dallowayovú sa mi zo začiatku vôbec nechcelo čítať (taká nepochopiteľná sa mi zdala), no keď som sa prelúskala cez zložité súvetia, objavila som nádherné myšlienky a príbeh na pozadí. Nestihla som ju prečítať celú, treba na to čas. Letné prázdniny sú na ňu ako stvorené.

Ešte jedna duchaplná myšlienka na záver: začínam vo väčšine prípadov hejtovať Instagram. Ak nejde o fotografov, blogerov alebo výnimočné osôbky, pripadá mi ohavné, ako každý trepe svoje fotky rovno z mobilu na verejnú sociálnu sieť, aby každý v tom momente videl, čo robí, kde je, s kým je, čo nové si kúpil a podobne. Ak viete, ako to myslím. Ale, ako tvrdím, fotografi (tým sa ešte nedovolím nazývať) a blogeri (to už snáď trošku áno) majú vycapovanie svojich fotiek povolené a neirituje ma to, priam naopak. A keď už dnes toľko o mne, tak aj fotky tematicky doladím. Navyše, na väčšine týchto až štyroch záberov je moja tvár rozmazaná alebo žiadna (zaostrenie à la samospúšť). Fotky vznikli kvôli projektu na marketing, ale ešte netuším, či nájdu svoje využitie. Majte pekný deň.

7 komentárov:

  1. ta prva fotka je krasna! ta ofina ta robi velmi zaujimavou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :) s instagramom s tebou silne suhlasim, pricom posledne dva dni som sa upokojovala fotkami jednej skvelej severskej fotografky. takze presne ako pises - ak to niekto vie a nie su to same selfie a "prave pijem kavu" tak je instagram super vec :) a pisat fan fiction je nepekna uloha, lepsie je vymyslat si vlastne postavy. a na fotkach si krasna :) (aj ked rozmazana - nevadiiii :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že nie som sama, kto má na Instagram taký názor :D A veru, keď už písať, tak vlastný príbeh, nie prerábať cudzí! A ďakujeeem :))

      Odstrániť
  3. Ty analogové fotografie mají krásné kouzlo...... už se těším, až zprovozním svůj foťák. <3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veľmi zaujímaví článok ... mimochodom ... moc sa mi páči tá posledná fotka a já myslím, že i ostatné fotky nájdu svoje využitie

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Sú to nádherné fotografie! Veľmi sa mi páčia :)

    OdpovedaťOdstrániť