25. 4. 2014

Veľkonočný pondelok

Ak by som mala povedať, aký sviatok naozaj, ale že naozaj nemám rada, tak by to bola Veľká noc. Mám to tak odmalička, hlavne kvôli olievačke, ktorú som nikdy nemusela. Povedzte mi, je na svete dievča, čo to má rado? :D No na Veľkonočnom pondelku mám predsa len jednu vec rada. Že keď chlapci prídu domov z olievania, ideme celá rodina (aj babka a dedko, aj ujo s rodinou) kdesi na výlet. Nie vždy, ale väčšinou áno. Raz sme boli aj keď pršalo a bola taká zima, že ani dva svetre a lyžiarska vetrovka mi nestačili na zahriatie.

Tento rok však bolo pekne a vybrali sme sa do poľskej Krynice. Pozemnou lanovkou, alebo ako sa to nazýva, sme sa vyviezli hore na kopec v meste, kde sa deti zabavili na atrakciách. Dole sme už zišli peši cez les a stretli sme srnku prebiehajúcu pár metrov od nás a krásne labute. A pár žien, čo mali na turistickom chodníčku (smerujúcom dole kopcom) obuté topánky na vysokom opätku a iritovali ma. Ale príroda bola pekná. Prešli sme sa aj po meste, ktoré je inak najväčším kúpeľným mestom v Poľsku, dali sme si pizzu a zmrzlinu a pobrali sa späť.

Po ceste domov sme sa ešte zastavili pri akýchsi rybníkoch, už na Slovensku, kde sme do seba napchávali zvyšky veľkonočných jedál a koláčov, a dokonca aj vína a všeličoho. Môj žalúdok bol za to v ten deň veľmi vďačný, heh. Hádzali sme žabky do vody (ja nie, ja viem hodiť len jednu žabku, a to sa nepočíta), ešte si trochu oddýchli a spravili si spoločnú fotku. A že nás bolo celkom dosť. :)

4 komentáre:

  1. milo si to opísala a fotky sú úplne nádherné! Bol to krásny deň s rodinkou :-***

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak ja teda tiež Veľkú noc a hlavne to šibanie a oblievanie neznášam a hlavne ked mám troch chlapov doma:) ale výlety na Veľkú noc boli aj u nás už od detstva vždy na programe, bol to taký útek pred šibačmi, hlavne tými very zanietenými:) takže súcit s tvojimi pocitmi♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekný zvyk :) a ako vždy krásne fotky!

    OdpovedaťOdstrániť