6. 6. 2014

Odkladám

Už nemusím prokastinovať, skúškové je za mnou asi tak od utorka. Vlastne som to takmer ani nestihla, všetko prebehlo hladko a pomerne rýchlo (hoci vtedy som o tom nevedela - čakanie na výsledky aj 3 týždne). Ale mám pocit, že naďalej prokastinujem vo všetkých oblastiach života a že si zatiaľ ani neuvedomujem, že mám voľno a že ho treba efektívne využiť.

Poraďte, čo so sebou. Mám asi 5 rozpísaných blogger článkov, ktoré pravdepodobne nikdy neuzrú svetlo sveta, asi 2 (veľmi dlho) neodpísané správy na FB, 4 kamošky, s ktorými sa mám stretnúť, dosť veľa fotiek, ktoré trčia schované v šuplíku priečinkoch, fotky mňa od kamošky fotografky, ktoré upravujem asi 3 týždne, "poviedky", ktoré majú napísaný maximálne úvod a zvyšok je v mojej hlave atď.

Je toho dosť, čo prežívam, čo chcem povedať a napísať, ale akosi všetko odkladám, až to zmizne. Poznáte to tiež, či len mne sa toto deje? 

Fotky sú cca spred Veľkej noci (ale verte mi, že medzi odloženými sú aj oveľa staršie), s mamkou sme si urobili výlet na skútroch, hľadali sme nejaké halúzky do vázy, na ktoré by sme povešali vajíčka, haha. Tie biele stromy na fotkách ma fascinovali. Z jedného uhla vyzerali úplne obyčajne šedo, ale keď na nich zasvietilo slnko, boli takmer biele. Čo ma však mrzí, tieto stromy sú v procese ťažby. Dúfam, že kompetentní budú mať dosť rozumu na to, aby tam potom vysadili ďalšie.


A keď nebudem mať čo povedať, tak vám budem postupne dávkovať aspoň fotky, čo poviete?

6 komentárov:

  1. Moc pěkné fotky a máš šikovnou maminku ;) Jinak tato "životní prokrastinace" se u mě taky občas objevuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krásne fotky...to odkladanie poznám, u mňa je to už chronické :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tiež by som neverila, ale aj u mňa je to tak, že začali prázdniny a mala som toľko plánov čo všetko budem robiť, až zrazu neviem čím začať, a tak všetko nechávam nedokončené a odkladám. Ale mám jednu radu, možno primitívnu, ktorou len prenechávam odkaz od jedného nášho vyučujúceho. Pôvodne to bola rada do učenia (kde to vzhľadom na to, že študujem kombináciu využiť nemôžem), ale v mimoškolskom živote sa to dá využiť lepšie - vybrať si jednu vec, na ktorú sústrediť pozornosť a nepozerať na to, že za ňou čaká zástup ďalších. Taký krôčik po krôčiku a ide to :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to asi dobrá rada :) Vlastne som s tým už aj začala! :)

      Odstrániť
  4. bohužiaľ sa to deje aj mne, stále sa to nabaľuje... snažím sa s tým niečo spraviť, ale to by som dlhú dobu nesmela robiť nič, len si dávať do poriadku resty :-D tak robím poriadky pomaly...
    a samozrejme krásne fotky, ako inak :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem vám pekne všetkým :)

    OdpovedaťOdstrániť