20. 6. 2014

Pri starom dome

Staré domy majú zvláštne čaro. Také, čo priťahuje určité spektrum ľudí (do ktorého sa zaraďujem), ktorému sa páčia staré ošarpané steny, staré drevené dvere, muškáty na starých oknách, staré strechy a záhrada plná kvetov a mačiatok. Pri jednom takom dome som chcela fotiť už minulý rok, no dostala som sa k tomu len nedávno. V tomto konkrétne býva moja prateta a kedysi tam bývali babka s dedkom a prababka s pradedkom. Dom má polmetrové steny, tonové škridle a určite si toho veľa pamätá. Neviem, či by som tak vedela bývať, ale z estetického hľadiska ho milujem.

Prekonala som ostych pred ľuďmi (až dvoma, nachádzajúcimi sa vnútri, teda s najväčšou pravdepodobnosťou nevidiacimi ma fotiť sa), nahodila som look modernej divej Báry, obliekla si novú sukňu, dala si obľúbený rúž a z fotiek sa tešila ako malé decko. Lebo konečne neboli až tak rozmazané, ako to mali vo zvyku.

8 komentárov:

  1. Majú skvelú atmošku a Ty si krásne zapadla, tlieskam!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To sú krásne letné fotky. Fotiť sa sama a ešte k tomu na film, to je umenie :) Do klubu obdivovateľov starých budov sa pripájam. Keď kdekoľvek zbadám niečo staré, opustené, nemôžem sa ubrániť tomu, aby som to neišla utešiť svojou návštevou ;) Vždy si predstavujem kto to postavil a načo a čo všetko to zažilo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné fotky. Já patřím taky k druhu lidí, kteří milujou staré domy. Třeba i když se rozpadají. Vždycky bych si je nejradši koupila, nastěhovala se tam a nic neopravovala. Nechávala zplanět růže v zarostlé zahradě. A tak.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. <3 to je strašne super, úplne zapadáš do toho prostredia, prvá fotka mega!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ten dom aj fotky sú krásne. Príjemná atmosféra z nich sála :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. krásne Soni!!! Ten dom ešte bude treba využiť! :-)

    OdpovedaťOdstrániť