16. 6. 2014

Začiatky

Ľudia majú radi začiatky. Aj keď len pomyselné. Myslia si, že odznova to bude iné, lepšie. Ľuďom sa lepšie chudne od nového roka alebo od pondelka. Ľudia niekedy píšu pod pseudonymami, aby mohli začať "odznova", inak, aby boli zatriedení určitým spôsobom, keď chcú písať iným štýlom. Ľudia sú schopní rozviesť sa a nájsť si v podstate podobného človeka a zobrať si ho. A potom sa zase rozviesť a začať zase odznova. Hoci je to stále rovnaké. Ľudia si mažú blogy a začínajú odznova. Niekto zmení školu a začne odznova, ak má pocit, že ešte nie je neskoro. Alebo prácu.

Niekedy to má zmysel, ja sama som vystriedala tri základné školy, kým som bola spokojná. Niekedy si však začiatky idealizujeme, robíme hrubé čiary a myslíme si, že náš život bude iný. V podstate na to nepotrebujeme nič, iba sa rozhodnúť a urobiť to. Ale kto som, že o tom píšem. Som rovnaká. Cvičiť začínam v pondelky (alebo soboty), niekedy mám chuť vymazať staré veci na blogu aj v súkromných priečinkoch (s ktorými pochopiteľne nie som spokojná, ale napríklad na blogu sú kvôli štítku DIY najpozeranejšie :D), kúpiť si zakaždým nové zošity a zápisníky a povedať si, že tento rok budem makať v škole viac, po hádke si povedať, že "akoby začíname na novo a nič sa nestalo". Mám rada začiatky, aj pomyselné. Občas dodávajú nádej.

Na druhej strane mám rada spomienky a staré začiatky, ktoré sú dávno za nami. Spomienky sú pekné. Pekné sú aj staré pesničky od obľúbených interpretov, keď ešte len začínali. Vždy si predstavujem, ako sa asi cítili vtedy, keď netušili, čo ich čaká. Mám rada prvé články na obľúbených blogoch, lebo väčšinou sú rozpačité a môžem si povedať, že nie som stratená, že nie som jediná. Mám rada, keď niekoho skritizujú, a on sa dokáže pozviechať, zobrať si z toho len to najlepšie a ukázať, že sa vie zlepšiť. Niektorých starých vecí sa možno dá zbaviť (hlavne tých digitálnych a virtuálnych), ale všakže je dobre, že spomienky nám ostanú. Nech sú akékoľvek. Bola by hlúposť začínať vždy nanovo (hoci kto vie, veď reinkarnácia).

Prinášam trocha leta na môj blog. Všade sú maky, aj vy ich tak milujete? 

9 komentárov:

  1. ja začiatky nemusím. najradšej by som vždy šla niekde od stredu, je to jednoduchšie ako začať, pre mňa :) nemám maky nijak špeciálne rada, ale na tvojich fotkách by som si možno dala povedať

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hoci som to zovšeobecnila, je to skôr môj pohľad, takže samozrejme, že to nemusí sedieť na každého :) A vďaka :)

      Odstrániť
  2. Ja mam zaciatky rada, povazujem ich za nieco na jednej strane nevyhnutné a na druhej prirodzene. Tak ako sa menia rocnr obdobia a ako idu roky, tak sa aj v nasich zivotoch nieco konci a nieco zacina. A ked sa zatvoria dvere, otvori sa okno.
    A co sa tyka mazania starych prispevkoch, ja som stiahla len jeden, pretoze bol velmi negativny.. ale inak je fajn citat si stare veci a presne vediet ake pocity sme mali kedysi. Aspon podla mna:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak :) Ja som zatiaľ nevymazala nič, ale niekedy sa posmejem, aké veci som tu dávala. U mňa tie veľmi negatívne ostávajú väčšinou len v konceptoch :D

      Odstrániť
  3. velmi pekny clanok :) tesim sa na dalsi! :) Ja osobne zaciatky milujem, mam pri nich motylov v bruchu, neviem, co ma caka a preto si to mozem zidealizovat podla seba, ako si to predstavujem, ale skoro vzdy to je uplne inak :) Fantazii sa medze nekladu...inak tie maky su super, ja som si ich este ani nevsimla :( musim to napravit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Úžasný článok, som rada že na tom nie som takto sama :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. hm.. ten prvy odsek.. akokeby si mi hovorila z duse.. mam rada tvoje prispevky.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásne machy, krásne ♥ Milujem tieto kvety :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. skvelý článok, pravdivý, to s tými zošitmi a že sa začnem učiť ma tiež niekedy chytá, ale potom si uvedomím, že som na to príliš lenivá. :D (od budúceho roka fakt začnem. :D) a fotky sú nádherné, maky sú mega estetické. <3

    OdpovedaťOdstrániť