14. 8. 2014

Ravda 2 - Večery pri mori

Na dovolenke letí čas strašne rýchlo. V prvý deň máte pocit, že vás čaká nekonečne veľa dní plných mora a slnka, ale napriek tomu, že dni sa na seba nápadne podobajú, celé to zbehne raz-dva. Od utorka som doma sama (teda bez rodičov a bez brata, ktorí šli na dovolenku tesne po mne) a je to také divné. V prvý deň som stále niečo chcela povedať a uvedomila som si, že nemám komu :D Tak každého navštevujem, telefonujem a snažím sa (okrem oddychu) zamestnávať rôznymi činnosťami, aby sa čas, naopak, tak nevliekol. Samota je fajn, keď sa potrebujete na niečo sústrediť alebo chcete mať pokoj, tiež vám nikto okrem vás nespraví doma neporiadok a môžete pozerať filmy do noci. Ale nechcela by som byť takto dlho, keď som sama, je mi smutno. Som závislá od ľudských bytostí, od komunikácie a interakcií a tak. A nehanbím sa za to.

Čajkovských fotiek som v Bulharsku nafotila asi milión. To pre istotu, aby aspoň niektoré vyšli. Čajky sú potvory. Keď sa k vám aj na chvíľu priblížia, hneď chcú odletieť alebo vás sledujú, či za nimi idete. Niekto ich možno nemá rád, keď ich vidí motať sa po meste a hľadať jedlo medzi odpadkami, alebo keď počuje ich škriekanie denno-denne. Ja ich mám rada. A hneď ako som ich videla toľko pokope, chcelo sa mi prečítať si znova Čajku. Mám rada aj ich škrekot a nevadil by mi aj každý deň. Lebo rovnako mi nevadí ani štebotanie vrabcov, lastovičiek a myšiakov. Je tu len jediná výnimka, vtáčik neznámeho pôvodu škriekajúci pravidelne okolo štvrtej ráno od neskorej jari až do leta, na našom parapete. 

Mám rada aj šialený vietor, ktorý vtedy fúkal a pre vlasy som takmer nemohla fotiť. Mám rada ten pocit, keď sa o mňa opiera, až sa mi zdá, že ma zhodí. (Hoci v skutočnosti by sa mi to už tak nepáčilo.) Mám rada večery pri mori, keď na plážach nie sú tlačenky, ale kopec miesta na sedenie, na kúpanie a príjemný výhľad okolo.

14 komentárov:

  1. Krásne foto a super atmoška, radosť pozerať!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja nie som sama doma, ani keď sú naši na dovolenke :D Čajku som tiež čítala, ale ešte veľmi dávno a vôbec som to vtedy nepochopila, ešte som na ňu nebola dozretá :D Tiež milujem vtáky všetkého druhu, v Londýne som sa vyžívala v kŕmení holubov, kačiek a dokonca som bola prekvapená, že tam boli aj čajky! (v minulom živote som určite bola vták, ak také niečo existuje) A fotky sú krásne, také upokojujúce, hlavne tá druhá, kde je čisto more. Pripomína mi to, že som pred ním vždy mala rešpekt, je to živel :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hovoríš mi z duše! Aj čo sa týka vtáčikov (každý sa mi pre to smeje :D), aj mora. Milujem pozerať sa naň, ale presne ako vravíš, je to živel a ja mám pred ním tak isto rešpekt. Čajku si určite prečítaj ešte raz, aspoň mňa teda veľmi chytila za srdce! :)

      Odstrániť
  3. Krásné fotky! S tou samotou to mám hodně podobně :).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Fotky su skvele, ako vzdy! Od minulej nedele som taktiez sama doma a brala by som to takto asi este na velmi dlho :) lebo mi to vyhovuje. Velmi casto potrebujem mat cez den dlhsie chvile len pre seba a moje myslienkove pochody, takze mne samota vobec nevadi. Velmi casto sa mi aj kvoli tomu natiska predstava odstahovat sa z Bratislavy niekam mimo mesta. Najlepsie do hor. Uvidime ako sa to vsetko vyvrbi :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! :) Tak každý to cíti, samozrejme, inak. :)

      Odstrániť
  5. Sonička je to nádherne , ale ty nie si sama, máš predsa nás všetkých, Tvoju rodinu...my všetci Ťa máme radi....♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. čajky vyšli nádherne.. a uplne súhlasím s tebou.. aj ja to tak mámavam zo samotou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásné fotky! Tak ale ty jsou u tebe už jistota... V Ravdě jsme byli před pár roky při Bulgariatripu :) A s ptáčky to mám jako ty - miluju je nejvíc na světě a rozplývám se nad každým zobáčkem a peříčkem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ty fotky jsou strašně krásné:)
    www.andreykab.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  9. to sú krásne krásne fotky :)) tiež nie som zvyknutá byť sama a keď sa náhodou stane, že nikto okrem mňa nie je doma, vôbec neviem, čo mám robiť :D večerné prechádzky pri mori sú najkrajšie, dúfam, že si mala peknú dovolenku :)

    OdpovedaťOdstrániť