14. 9. 2014

V slnečnicovom poli

Niektoré miesta si zvyknem privlastňovať. Nazývam ich mojimi. Moje lúky tamto na kopci, môj les, moja cestička... A nedokážem prežiť, že na mojom poli, čo mám doma takmer rovno pod nosom, sa začína niečo stavať. Teda, akási predajňa je už postavená, ale vyzerá to tak, že tam toho bude časom viac. Kradnú mi pohodlné miesto na fotenie, (odkiaľ sú napríklad aj tieto fotky). Najradšej by som bola, keby všetko ostalo nedotknuté a mne k dispozícii, aby som mala za rohom panenskú prírodu bez budov, elektrických stĺpov a ciest... Ale takto to asi nejde.

Rovnako si privlastňujem cestovateľské plány a krajiny, ktoré by som chcela navštíviť a podvedome ma štve, že sa začína tak popularizovať Island a Nórsko, naposledy som čítala už aj článok o Faerských ostrovoch. Kým sa mi to raz podarí realizovať, tak sa obávam, že to bude too mainstream. :D Ale samozrejme to preháňam. Len by som bola rada, keby pekné miesta ostali nezmenené a krajiny nezaľudnené turistami ostali opustené, ba priam pusté, kvôli tej krásnej prírode.

Takéto pekné slnečnice nám rástli na mojom poli. Minulý rok som ich nestihla odfotiť v plnej kráse, ale tentokrát sa nám to s mamkou podarilo, ešte aj taká pekná hmla presvetlená slnkom bola všade, lepšie to už nemohlo vyjsť. Síce sme si trochu privstali a doškriabali sa na burine, ale čo tam po tom. :)

9 komentárov:

  1. překrásné fotky, škoda, že my tu poblíž takové pole nemáme, hned bych se vydala fotit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. fotíš naozaj ale naozaj nádherné!
    fotky sú veľmi decentné a pôsobia veľmi príjemným dojmom! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hezky napsané, na Faerské ostrovy mě to také láká :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. beautiful photos :) so bright and happy

    OdpovedaťOdstrániť
  5. You looks beautiful! These sunflowers are beautiful too :) The best greetings from Poland :*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you! But this is my mum :) Greetings from Slovakia too! :)

      Odstrániť