15. 1. 2015

Prvý mráz

Začiatkom roka sa to všade hemžilo novoročnými príspevkami. Každý si buď dával predsavzatia, alebo si schválne nedával žiadne. A vlastne som chcela napísať niečo podobné, no akosi som sa k tomu nedostala. Po dlhom čase som si na papier napísala veci, ktoré by ma v tomto roku urobili šťastnou (viac písať, čítať, fotiť, nechať si narásť veľmi dlhé vlasy...), alebo ktoré musím urobiť (skúšky, bakalárka...). Výnimočne som si nikde nezapísala, že sa dám do formy, že budem cvičiť a menej jesť sladké, haha. Ale paradoxne, aj na tom pracujem :D

Novoročné predsavzatia pre mňa nikdy nemali veľkú motivačnú hodnotu, hlavne po pár mesiacoch. A tak som sa rozhodla, že si do diára vycapím aj lepiaci papierik, na ktorý si napíšem, čo chcem/musím zvládnuť do konca mesiaca. A tak si s radosťou každý mesiac odškrtám okienka a bude mi to robiť radosť. Stále vlastne nejaký menší (splniteľný) cieľ. Tak snáď to bude fungovať dlhodobo. A tiež si zapisujem všetko, čo ma teší. Lebo na to dobré sa často v horších chvíľkach zabúda.

Keď u nás prvýkrát nasnežilo, hneď som to využila a šla fotiť. Lebo také veci sa neoplatí odkladať, už s tým mám skúsenosť. Teším sa, keď je taká pekná zima, keď je mráz a sneh. Tieto fotky vyzerajú zimne, no mali byť jesenné. Bola to moja výprava k lesu, ktorý začal meniť farby. Pokúšam sa o to každý rok, ale akosi sa mi nijak nedarí odfotiť les tak, ako si to predstavujem. A tak vznikli fotky prvého mrazu, však tiež môže byť. Domov som vtedy prišla s celkom mokrými topánkami (a ponožkami), všade bola rosa, doma sa o mňa báli, lebo som bola dlho, a stretla som líšku. Úplne zdiaľky a hneď ušla, ale ráta sa to. 

12 komentárov:

  1. Haha, ja sa tiež vždy tak vyparím za domom keď idem fotiť, alebo sa len tak prejsť a potom sa každý začudovane pýta, kde som bola a zakazujú mi chodiť samej :D Ale smola, aj dnes som bola lapať hmlu :D A ten nápad s úlohami na každý mesiac je super!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To poznám :D Aj u nás bola dnes pekná hmla, no bola som doma, tak snáď nabudúce!

      Odstrániť
  2. Tvoje fotky jsou tak nádherné! A nenapsaná předsevzetí máme podobné, číst, psát, zkoušky, já mám teda diplomku... A seznam úloh které se odškrtávají je největší motivace, to odškrtnutí...! Krásný nový rok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A teď jsem si šimla, žes mi to s těmi předsevzetími psala taky :D

      Odstrániť
    2. Ďakujem pekne! A veru, tiež som si všimla, že to máme podobné :D

      Odstrániť
  3. Naozaj krásne! Fotíš čím ďalej, tým lepšie :) Mám doma jeden hudobný album... Už neviem ako sa volá, je to od nejakého japonca. Tá hudba je taká... zasnená, plná poetiky a šťastia. A keď som zbadala Tvoje fotky, pripomenuli mi ho :)
    P.S. Mala by si prispievať častejšie! :))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, tvoj komentár ma veľmi potešil :) Zaujímalo by ma, čo je to za album, znie veľmi zaujímavo! A budem sa snažiť! :)

      Odstrániť
    2. No... ja som Ti chcela aj poslat link ale neviem ho nikde najst :) Pod tym menom som nasla vselikoho ineho, len nie toho konkretneho :) Ak ale chces, mozem Ti ho poslat zipnuty cez uschovnu alebo do mailu. Ma to nejakych 35MB :)

      Odstrániť
    3. Veľmi rada :) Môžeš mi to poslať na mail? sonskadesign@gmail.com

      Odstrániť
    4. Odoslane :) Dufam ze pride v poriadku a dufam ze sa bude pacit :)

      Odstrániť
  4. Mráz dokáže vykúzliť takú krásu ako len príroda sama ... a v spojení z analógovím fotoaparátom je to ešte viac čarovnejšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahojko, ja si tiež predsavzatia nedávam, ale keby som si ich mala dať, tak sú presne také isté ako tvoje... :D :D ..viac písať, fotiť, cvičiť.. :D Ale musím povedať, že si dávam záležať a plním si to postupne, tak snáď sa aj tebe darí, fotky pekné! ;)

    www.dominikamakarova.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť