7. 8. 2015

Hradné výlety

Zdá sa mi to už tak dávno, čo som bola na nejakom výlete - preto sa teraz rada vraciam k týmto fotkám. Nafotila som ich v priebehu pár dní, aj film bol vyvolaný takmer hneď. Ani som nestihla byť nedočkavá a mať z fotiek takú veľkú radosť, akú niekedy mám. No teraz sú mi balzamom na dušu. Na oboch výletoch bolo príjemné zamračené počasie, dokonca nás aj chytil dážď. Tak teda, pripravte sa na záplavu fotiek. :)

Šarišský hrad


Na Šarišskom hrade (resp. jeho zrúcaninách) som bola už nespočetne veľakrát. Kto ma sleduje dlhšie, vie, že som tak takmer ako doma. No aj tak je to vždy príjemný výlet. Tentokrát som sa musela trochu potrápiť, lebo som takmer vôbec nemala kondičku, pričom inokedy sa ani nepotrebujem zastaviť. Vlastne som ani tak nefotila hrad, skôr les, cez ktorý sa na hradný kopec ide. Pôsobil na mňa tak príjemne a upokojujúco, ako to len les dokáže. Okrem lesa sa vždy teším na výhľad. Ja výhľady milujem. Nie že by som sa ani trochu nebála výšky, ale pozerať sa dole na zem, kde je všetko také maličké a ako na dlani, to za to stojí. Domov som prišla zmoknutá a so svalovkou na niekoľko dní. Treba niečo robiť s tou mojou kondičkou, no fakt... :)



Ľubovniansky hrad


Na Ľubovniansky hrad sme kedysi chodili často, možno aj každý rok. Ale to som bola menšia a bolo to vlastne už veľmi dávno. Takže keď sme tam prišli tento rok, po dlhom čase, všetko sa mi zdalo nové a iné. Pár vecí som spoznávala, no inak som tam bola ako poprvýkrát a všetko som chcela objavovať. Čím som mamke a babke trochu liezla na nervy, lebo sme nesmeli vynechať ani jednu miestnosť či zastávku. :D Aj tak som trpela tým, že sme nešli presne podľa čísel, ale ako nám prišlo. :D No nakoniec sme prešli všetko, a že tam bolo čo pozerať!

Na hrade boli aj sokoliari, a to by som nebola ja, keby som sa nepopozerala, nezastavila, nepohladkala sovičku a čosi nepofotila. Dravé vtáky milujem odmalička (stále keď to hovorím, tak si zo mňa ľudia robia srandu, tak sa, prosím, nesmejte :D). Jeden sokoliar vravel, že má taký istý foťák ako ja, akurát že mu len stojí na poličke. Čo je podľa mňa škoda, veď na koľkých výletoch a foto výpravách mi môj Zenit (familiárne Obluda) verne poslúžil! Inak som si najviac užívala výhľady z veží a rôzne zaujímavé exponáty.


Ľubovniansky skanzen


Zo skanzenu pod hradom mám len tri fotky. Jednak mi dochádzal film, a tiež sa mi nechcelo prvoplánovo fotiť všetky tie staré domčeky, ktoré boli rozkošné, ale priznajme si - každý vie, ako to v skanzene vyzerá. :) A tak aspoň tieto na pamiatku a na zachytenie atmosféry. Aj tu som musela pochodiť všetky domčeky do jedného, hoci som už vôbec nevládala. Priestranný hrad dal fakt zabrať, hoci sa to tak možno na prvý pohľad nezdá!


Boli ste už na niektorom z týchto hradov? :) Alebo ste pochodili niečo iné? Pochváľte sa!

12 komentárov:

  1. Z toho, že se ti smějou když máš ráda dravce si nic nedělej, já miluju ptáky obecně a každý v tom hned vidí dvojsmysl :D Fotky zase krásné! Hlavně ptáci (:D) a moc se mi líbí to prádlo v Lubovnickém skanzenu.. Měla bys někdy k nám, do skanzenu v Rožnově :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne to nevadí, už som si na to zvykla :D A ďakujem! Za pochvalu aj za tip :)

      Odstrániť
  2. V prvom rade, aby som nezabudla, musím pochváliť fotky! :) Bola som na všetkých miestach, o ktorých píšeš. Šarišský hrad som navštívila konečne toto leto a veľmi sa mi páčil. Na Ľubovnianskom hrade a v skanzene som bola už veľmi dávno, takže si z toho nepamätám nič. Presne ako píšeš, tiež rada chodím po poriadku, lebo nechcem aby mi niečo ušlo :D A k láske ku vtákom sa tiež nerada priznávam, hoci každý kto ma už videl so sliepkami, pochopil :D Tie mám rada možno preto, že nie sú také prítulné ako psy a mačky, a teda nie je také ľahké si ich získať, no o to väčšia radosť to je potom :D Alebo milujem, keď na mojom okennom parapete pobehujú vtáčiky a ja ich cez žalúzie nenápadne stalkujem :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne, Rebeka! :) Tiež mám radosť, keď si ma obľúbi nejaké nie veľmi prítulné zvieratko, akosi viac si to vážim :) A tiež rada stalkujem vtáčiky a pištím od radosti, keď sa ku mne nejaké v parku napríklad priblíži :D

      Odstrániť
  3. veru som nebola :)
    ale je tam krásne, ďakujem za ti.. naozaj pekné zábery :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Som rada, že som aspoň takto mohla sprostredkovať zážitky :)

      Odstrániť
  4. Hoci tu na západe mám toho pochodeného dosť, dá sa povedať, že takmer všetko, priznám sa, že na východe som bola len na Betliari a nenavštívila som tam žiadny hrad.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som na tom podobne, zo západného Slovenska mám prechodené akurát staré mesto, ak sa to dá rátať :) Časom si snáď rozšírime obzory! :)

      Odstrániť
  5. Krásne fotky, podobne ako Suzi, tiež mám obehané skôr len tie na západnom Slovensku, ale ako pozerám je čas vycestovať aj niekam ďalej :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne :) Ak budeš mať cestu na východ, určite sa niekde zastav, je tu toho veľa! :D

      Odstrániť
  6. Krasne fotky! Ta celkom prva s motylom! A ten LUbovniansky hrad ma nacisto ocaril! Verila by si, ze som tam este nikdy nebola?! :) ALE TERAZ BUDEM MUSIET!!! :) Nadherne! A moc ocenujem tu fotku cez srdiecko :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne :) Keď budeš mať cestu okolo, tak tam určite zájdi, je to fakt pekný hrad!

      Odstrániť