17. 11. 2015

Tipy na fotodarčeky od Fotolabu

Ahojte, dnes mám pre vás pripravený trochu iný článok, na aký ste u mňa možno zvyknutí. :) Ešte dávnejšie ma oslovil Fotolab, či by som neotestovala nejaké ich produkty a nesprostredkovala svoje dojmy tuto na blogu. Je snáď jasné, ako som sa potešila, a nemala som dôvod odmietnuť. Po spoluprácach s módnymi a beauty blogmi prišiel rad aj na "fotografické"! :D 

Postupne vám obšírnejšie predstavím niekoľko produktov od Fotolabu, ktoré by vás mohli zaujímať. Dnes to bude kalendár a fotografia na plátne. Obidva produkty môžu byť originálnym a osobným darčekom (napríklad aj na Vianoce) a ja sama som ich niekomu podarovala. No ak chcete, môžete samozrejme spraviť radosť sami sebe. :)

Fotokalendár


Keď sme s mamkou rozmýšľali nad originálnym darčekom pre babku na jej narodeniny, došli sme k záveru, že kalendár s fotkami celej rodiny by bol super. A to sme ešte nevedeli, že budem mať k dispozícii kupón na fotokalendár! :) Včas sme sa pustili do "výroby". Mamka mala na starosti výber fotiek, ja zase ich rozdelenie do mesiacov a vytvorenie kalendára. Najviac času mi zabralo vybrať a rozdeliť fotky tak, aby tematicky pasovali do daného mesiaca, a aby sa v kalendári vyskytol každý z našej rozvetvenej rodiny. Samotná výroba kalendára bola potom maličkosť. :)

Na stránke Fotolabu si môžete vybrať viacero druhov kalendárov. Nástenné, stolové, veľké plánovacie či dokonca adventný kalendár! Ja som zvolila nástenný kalendár vo formáte A3, čo je podľa mňa tak akurát. Kalendár má aj meniny (ak si zvolíte taký typ), čo mi napríklad pri niektorých kupovaných nástenných kalendároch chýba. Na výber máte 27 šablón, do ktorých môžete vkladať fotky (+ 74 šablón s dizajnom, no ja som skôr za jednoduchosť), čo je naozaj dosť. Môžete si vybrať aj počiatočný mesiac (no ja som vybrala klasicky január), farebnú schému (u mňa to bola čierna) a môžete aj pridať text (na výber máte veľa fontov, ktoré podporujú diakritiku, čo je super). Fotky sa nahrávajú cez prehliadač a je dobré ich mať upravené dopredu a hlavne v dobrej kvalite (podľa toho, aký veľký kalendár chcete). Páčilo sa mi matné prevedenie a kvalita tlače. Kalendár bol na predajňu doručený pomerne skoro, do pár dní. A ako vyzeral, si môžete pozrieť na fotkách nižšie. :) Každý sa v kalendári hľadal a babku darček veľmi potešil. Tak bude mať fotky najbližších celý rok na očiach. :)



Fotografia na plátne


Druhý produkt, ktorý som si vybrala, bola fotografia na plátne, ktorá pre zmenu ostala u nás doma. Nebol problém vybrať fotku, ktorú zavesíme. Mamka chcela niečo so svojou motorkou a keďže ma zainteresovala do jej posledných moto-výletov, spravila som jej zopár takých fotiek. Fotolab ponúka naozaj veľké množstvo materiálov, na ktoré sa dá fotka vytlačiť. Od jednoduchého plagátu (ktorý si môžete aj zarámovať), cez klasické fotoplátno, až po menej tradičné materiály, ako sklo, penová či hliníková platňa alebo dokonca drevo. Určite si dám nabudúce vytlačiť nejakú fotku ešte aj na drevo, lebo drevo milujem a viem si to predstaviť ako peknú dekoráciu.

Vytlačená fotografia nám zdobí majú chodbičku, kde máme aj knižnicu pri strope. Máme radi modernejší štýl a radšej odľahčené priestory ako "preplácanosť". Doma nám okrem tejto fotky visia ešte ďalšie dva. Materiál nevyzerá úplne ako plátno, skôr by som povedala, že je to taký odolnejší papier, niečo podobné ako materiál na závesných billboardoch (ak sa to tak nazýva :D). Na výber je viacero formátov, od štvorcového až po panoramatický. Ten náš je tuším 2x3 v rozmere 40 cm x 60 cm. Na takýchto fotkách na plátne (či iných materiáloch) je super najmä to, že sa už nemusia rámovať a dajú sa hneď pekne zavesiť. :)


Poznáte tieto produkty? Zaujal vás niektorý? :) 

3 komentáre:

  1. úplne perfektné produkty, na ktorých vyniknú krásne spomienky. Ďakujem Sonička za darček...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sú to naozaj krásne a originálne darčeky,čo určite každého potešia tak ako mňa... Sonička ďakujem :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hmmm, tá fotka na plátne vyzerá celkom super! :-)

    OdpovedaťOdstrániť