20. 12. 2015

Diár a stolný kalendár s vlastnými fotkami

Koniec decembra je presne to obdobie, keď sa lúčim s posledným obrázkom starého kalendára a teším sa na všetky nové. Vtedy tiež zháňam ten pravý diár, aby som si zapísala nejaké veci na január, no hlavne aby som ho už mala doma. Lebo papierové záležitosti, to je moje. Väčšinou som skončila pri malom spratnom diári, aby som ho nezabúdala doma, no tentokrát sa budem musieť "popasovať" s A5-kovým. A budem ho musieť čo najviac zaplniť a nosiť ho všade so sebou, lebo mám z neho takú radosť. Ak ešte neviete, aký diár na rok 2016 zvoliť, alebo hľadáte nejaký zaujímavý stolný kalendár, čítajte ďalej. :)


Diár s vlastnými fotkami


Diár je pre väčšinu ľudí nutnosť. Ako inak by sme si pamätali všetky termíny lekárov, skúšok, narodenín, dovoleniek a iných príjemných či nepríjemných udalostí. Bohužiaľ, väčšinou v diároch svietia zvýrazneným písmom (s výkričníkmi) práve tie nepríjemné termíny. Od minulého roka som sa však snažila polepšiť a zapisovala som si, čo príjemné sa mi za deň stalo. Občas som mala pocit, že to bol nanič deň, no keď som sa zamyslela, vždy som našla niečo, čo mi mohlo vyčarovať úsmev na tvári.

V tomto diári od Fotolabu bude dosť miesta na dôležité udalosti, ale aj na príjemné spomienky. Diár je vyhotovený vo formáte A5, spojený je praktickou špirálovou väzbou a obsahuje predné listy z matného priesvitného plastu. Listy sú hrubé asi ako taký lepší časopis a poskytujú dosť priestoru na značenie. Každá dvojstrana zahŕňa jeden týždeň a na každý mesiac je vyhradený jeden list, kde budú vaše vlastné fotografie.

V dnešnej dobe, keď je väčšina fotiek uchovávaná len digitálne, sa stále snažím nejakým spôsobom aspoň tie svoje zhmotňovať. Majú pre mňa väčšiu cenu a pripomínajú mi rôzne momenty či zážitky. Snažila som sa vybrať fotky, ktoré budú ladiť s konkrétnym mesiacom a budú ho nejako charakterizovať. Sranda je, že väčšina fotiek bola nafotená na jeseň, no sedeli aj na jar, leto či zimu :)

Okrem základných stránok na značenie, ktoré musí každý diár obsahovať, tento má aj predný list na osobné informácie, prehľad mesiacov, sviatkov, adresár či niekoľko listov na poznámky. Akosi tuším, že poznámkovú časť budem zaplňovať poctivejšie než minulé roky, lebo som si veľmi obľúbila robenie zoznamov a hlavne odšrtávanie splnených povinností.

Písmo vo vnútri diára nemusí byť len čierne, ako som to zvolila ja, ale aj modré, zelené či ružové. Ak vás diár zaujal, no už ste si nejaký zadovážili alebo diáre používate od septembra, nie je to vôbec problém. Pri tvorbe diára sa dá nastaviť počiatočný mesiac a vybrať si môžete aj školský diár s prehľadom prázdnin, či už pre seba, alebo pre svoje školopovinné deti, ktoré si radi všetko značia.


Stolový kalendár s vlastnými fotkami


Stolový kalendár mi tento rok na stole naozaj chýbal. Budem potrebovať nejaký týždenný na klasické značenie termínov, na ktoré nesmiem zabudnúť (preobjednávanie lekárov je u mňa klasika), no tento mesačný sa podľa mňa skvele hodí napríklad do práce. Vyrobila som ho pre mamku a každý mesiac obsahuje fotku niekoho z rodiny, ktorá jej pripomína pekné zážitky. Ako môžete vidieť na fotkách, pozadie nemusí byť iba biele alebo čierne. Ja som na každý mesiac vybrala farbu, ktorá ladila s danou fotkou, nech je to pekné veselé. :)

A prečo sa podľa mňa tento kalendár hodí práve do práce? Bude na stole robiť radosť, keďže sú tam fotky rodiny, a plocha kalendára úplne postačí na zakrúžkovanie dovolenky. :) Strany kalendára sú mimochodom dosť hrubé a odolné. Ak by vám nevyhovoval tento dlhý formát, Fotolab ponúka aj štvorcový kalendár.


Máte už svoj diár či stolný kalendár na rok 2016? Zaujala vás možnosť použiť vlastné fotky? :)

3 komentáre:

  1. je to skvelé. .to by bol úžasný darček :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aj ja takéto kalendáre kupujem pre rodinu každý rok a vždy potešia viac, než čokoľvek iné :) a samozrejme aj jeden kalendár pre nás na stôl, nech máme spomienky z predošlého roka vždy po ruke.
    avšak diár som nepoznala, je super!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jeeej ten diar je perfektny! :) Taky az dennikovy... a vybrala si do neho krasne fotky! A ten kalendar... no tak Ti poviem ze povinne pre celu rodinu! :DDD

    OdpovedaťOdstrániť