20. 3. 2016

Labute

Keď som sa minulý týždeň dozvedela, že u nás na rybníkoch je labuť, plán na ďalší víkend bol jasný. Takmer som zabudla, aké je to vydať sa na prechádzku skoro ráno, len sama so sebou a s fotoaparátom. V poslednom čase fotím len veci ohľadne školy, ktoré putujú do článkov. Niežeby ma to nebavilo, ale chápete. ;) Už mi to normálne chýbalo.

A tak som sa dnes na tú prechádzku vydala, v duchu som si pritom celý čas hovorila "prosííím, nech tam je, nech neodletela". Musela by som mať smolu, keby po štyroch týždňoch odletela práve teraz. No keď som prišla k rybníkom, nikde nikoho a ničoho. Nepokazilo mi to náladu, začala som fotiť aspoň okolie, no keď som sa o pár sekúnd otočila, z diaľky plávali dve krásne biele labute. Dve!! V tom rannom tichu patrili len mne, prišli úplne blízko a vôbec nemali strach. Ochotne sa nechali kŕmiť a fotiť. Ani neviem, ako dlho som pri nich bola a len tak sa dívala, ale fotiek na vytriedenie som mala asi milión. Na odchod som sa dala, až keď prišiel pán, ktorý ich vraj chodí kŕmiť každý deň. Možno si tiež v duchu vraví, že sú to jeho labute. V skutočnosti nepatria nikomu, ale som rada, že som si ich  dnes na chvíľu požičala, a že som vďaka nim mala také krásne ráno.

7 komentárov:

  1. Och, to su krasky ❤ labute zboznujem od detstva ked som ich ako mala kazde leto chodila krmit na rybnik :) a doteraz sa vzdy tesim ked nejake uvidim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja ich zbožňujem už od detstva!! :D Na zvieratká (voľne žijúce) nemám veľmi šťastie, napriek tomu, že by som ich tak rada videla a fotila. Tak aspoň teraz sa pošťastilo :)

      Odstrániť
  2. Tak tento clanok je pre mna za posledne obdobie top clanok na celom internete! :DD Uplne som rozumela kazdemu slovu, kazdej vete! :) Ist sama s fotoaparatom... a patrili len Tebe... Sonicka, toto si TAK KRASNE NAPISALA! :) Ani nevies ako si ma s tymi pismenkami potesila. Zahriala pri srdci :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, som veľmi rada! :) Veru, my asi najlepšie poznáme ten pocit ísť niekde sama s foťákom .)

      Odstrániť
  3. :O Aj ja som odtiaľ robila článok! Hneď, keď mi oznámili, že sú na rybníkoch labute, utekala som tam s fotoaparátom a fotila ich:D Nevedela, som sa ich nabažiť a až som sa čudovala, kde sa tam nabrali.
    Lily Of the Valley ││ Facebook page

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne! :D Treba využiť, keď k nám zavítajú také krásne tvory :)

      Odstrániť